La sfârşitul lunii mai, au fost publicate rezultatele de selecţie pentru proiectele Erasmus+, KA1/Educaţie şcolara, din 551 de candidaturi fiind selectate 110 proiecte câştigătoare. Printre beneficiari se află şi Proiectul „Dialog între generaţii”, ce se va implementa la nivelul Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana începând cu luna septembrie 2018 şi care îşi propune îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice de gestionare a conflictelor la clasa de elevi.
Grupul ţintă este reprezentat de totalitatea cadrelor didactice ce predau la clasele V – XII, indiferent de specialitate, care doresc să-şi îmbunătăţească pe viitor relaţia cu elevii.
Din cele 97 de cadre didactice ale şcolii vor fi selectaţi cate 3 participanţi pentru fiecare mobilitate internaţională, aceştia având responsabilitatea ca la întoarcere să împărtăşească din experienţa trăită şi colegilor, în cadrul consiliilor profesorale, a comisiilor de specialitate, precum şi printr-un articol publicat pe platformele iTeach sau eTwinning.
În total, pe parcursul celor 24 luni de proiect, se vor desfăşura 6 fluxuri de mobilitate, 18 cadre didactice ale liceului participând la cursuri de formare în Italia, Slovenia, Olanda, Danemarca şi Spania, a informat prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii şcolii.
Anastasia Mitrofan, responsabil proiecte europene la nivelul şcolii, a declarat: „<Dialog între generaţii>este primul proiect european ce se va implementa în şcoala noastră. Cu siguranţă vor urma şi altele. Reprezint o echipă tânără, formată din profesori implicaţi, dedicaţi profesiei, al cărei entuziasm ne va ajuta sa realizam lucruri importante în domeniul proiectelor europene.”
„Ani de-a rândul şcoala noastră a fost unul dintre furnizorii importanţi de elevi pentru liceele de top din judeţ. Pe viitor, ne dorim să evoluăm şi să păstrăm măcar o parte dintre elevii buni aici, acasă”, a declarat directorul liceului, Robu Nicolae.