Muzeul Etnografic Hanul Domnesc a marcat în acest an Ziua Universală a Iei, pe 24 iunie, prin vernisajul Expoziţiei temporare „Cămaşa cu altiţă din Bucovina. Tezaur etnografic – documente cusute”. Expoziţia aduce pentru prima oară în atenţia publicului patrimoniul etnografic din categoria „Tezaur”, precum şi fragmente de altiţă (mostre) din colecţia „Port popular”, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea. În prezenţa unui public numeros (mulţi dintre cei prezenţi au purtat ii româneşti), gazda evenimentului, Violeta Enea, şef Serviciu Etnografie în cadrul Muzeului Bucovinei, a spus în deschiderea vernisajului că Muzeul Etnografic şi-a propus ca periodic să organizeze câte o expoziţie temporară, sub egida restituirilor, să expună piese din colecţiile excepţionale, valoroase, ale patrimoniului etnografic, care este tezaurizat în cadrul Muzeului Bucovinei.
Nu putea să lipsească de la acest eveniment fondatorul Asociaţiei iaBucovina, Magda Grădinariu, „sufletul cămăşuţii bucovinene”, după cum a numit-o Violeta Enea, care le-a reamintit celor prezenţi câteva dintre activităţile Asociaţiei iaBucovina, care au ca scop promovarea unei conduite şi a unor bune practici care să încurajeze conservarea unor meşteşuguri care se pierd şi a peisajului cultural dat de arhitectura caselor tradiţionale, a bucătăriei bucovinene (Bucovina Brunch), care este un eveniment cu şi despre oamenii satelor din Bucovina.
Alături de Muzeul Etnografic Hanul Domnesc – organizatorul vernisajului Expoziţiei temporare „Cămaşa cu altiţă din Bucovina. Tezaur etnografic – documente cusute”, ca în fiecare an, a fost şi Asociaţia "iaBucovina", care a organizat în curtea Hanului Domnesc ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi: pictură pe lemn şi pânză, podoabe din mărgele, împletituri coroniţe de sânziene. Publicul a avut parte şi de un concert de muzică clasică susţinut de Asociaţia Schertzo dell’Arte.