Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (2 aprilie) a fost sărbătorită la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava prin mai multe activităţi. Mai întâi s-au sfinţit trei cabinete de terapii noi, cabinetul de stimulare polisenzorială, unic în judeţ în ceea ce priveşte dotarea, cabinetul de kinetoterapie şi cabinetul de educaţie psihomotrică. A urmat un program artistic al celor mai mici elevi ai şcolii din clasele 0-IV, o expoziţie de animăluţe şi păsări exotice amenajată în cadrul şcolii, o expoziţie de lucrări ale elevilor de la Cercul de abilităţi ,,Mâini îndemânatice” - gimnaziu, coordonat de prof. Monica Monachu şi Elena Haucă, şi a elevilor de la clasele de învăţământ profesional, îndrumaţi prof. Camelia Darie.
Elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava şi Şcoala Gimnazială Buda – Zvoriştea, în colaborare cu elevi de la CSEI Suceava, au plantat flori de primăvară, iar mesajele pentru copiii cu tulburări din spectrul autist au împodobit un panou al prieteniei. Liceeni din trupa de teatru Pi de la Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava au avut momente de improvizaţie de teatru, în colaborare cu elevi din grupa de teatru de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava.
O lansare de baloane albastre a încheiat ziua festivă. Coordonatorii activităţilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava au fost director Gabriela Lupaşcu, director adjunct Cristina Clim, director adjunct Mihăiţă Bolohan, psiholog Raluca Răţoi, consilier educativ Loredana Radulescu, psiholog Gabriela Lelcu, psiholog Gabriela Neofet, psiholog Sânziana Golea, psiholog Florinela Cuconu şi profesor kinetoterapeut Bogdan Puiu, care alături de colectivul cadrelor didactice şi didactic auxiliar au contribuit la buna desfăşurare a activităţilor.
Directoarea Gabriela Lupaşcu a precizat că inaugurarea camerei polisenzoriale, unice în judeţ, va aduce într-adevăr o semnificativă contribuţie în lucrul cu elevii cu tulburări din spectrul autist.