Compania Valeputna, situată în Valea Putnei, comuna Pojorâta, specializată în prelucrarea păstrăvului, şi-a trecut în palmares un nou premiu de talie internatională: Monde Sélection - Silver Award pentru produsul Trutta Dux.
Pateul de păstrăv Trutta Dux a obţinut premiul după un proces de evaluare care a durat patru luni şi după testarea senzorială şi în laborator a peste 20 de parametri, de către un juriu format din 70 de chefi din circuitul Ghidului Michelin. Distincţia a fost acordată de Internaţional Quality Institute, instituţie cu sediul în Bruxelles.
“A fost provocator tot ce a fost de traversat, dar am reuşit performanţa să dezvoltăm un business complex şi am adus un suflu nou într-o piaţă cu multe provocări şi riscuri. Preocuparea noastră continuă a fost de a construi afacerea pe principii etice, ceea ce a generat şi generează relaţii interumane şi profesionale de foarte bună calitate. Ne bucurăm să fim o companie românească cu produse de înaltă calitate şi le urăm mult succes pe viitor şi altor branduri locale care vor adopta acelaşi drum!”, este mesajul CEO-ului companiei, Florin Irimescu.
Valeputna, brand românesc de produse gourmet din peşte, şi-a mai adjudecat, în 2016, 2 stele de aur “Superior Taste Award” acordat produsului Trutta Dux, de către ITQI Bruxelles, şi în 2017, o stea de aur “Great Taste Award”, acordat produsului Păstrăv afumat de Valeputna, de către GFF Londra.
”În 2018 a venit rândul <Monde Selection>, cel mai vechi premiu Gourmet, existent din anul 1961!”, a mai completat Irimescu.