Rezultatele analizelor de laborator efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava la pensiunea din Voroneț, unde, după ce au luat masa, un grup de turiști din Craiova a ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, arată că igiena în blocul alimentar al unității de cazare era una precară.
„Analizele efectuate pentru o parte din probele prelevate de la pensiunea din Voroneţ şi de la personalul de la bucătărie au evidenţiat că starea de igienă în blocul alimentar al restaurantului unităţii turistice este una precară”, a arătat dr. Dinu Sădean, inspector şef al Serviciului Control în Sănătate Publică Suceava.
Rezultatele pe probele recoltate din clătitele cu dulceaţă servite la cina din data de 21 august 2017 şi din ciorba de porc de la prânzul de a doua zi au arătat prezenţa unor enterobacterii şi a bacteriei Escherichia coli, iar analizele efectuate pe probele de sanitaţie prelevate de pe tocătorul de lemn şi cuţitul de tăiat legume din blocul alimentar au evidenţiat prezenţa enterobacteriilor, ceea ce înseamnă „manipulare defectuoasă” şi “igienă precară”.
“La personalul din bucătărie, din analiza probei recoltate de pe tegumentele unui angajat au ieşit tot enterobacterii, iar după efectuarea coproculturii unui alt angajat din bucătărie s-a evidenţiat prezenţa bacteriei Escherichia Coli şi a unui stafilococ”, a declarat dr. Dinu Sădean.
Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava a precizat că mai sunt câteva probe în lucru, iar după aflarea tuturor rezultatelor analizelor va putea fi stabilită cu exactitate cauza îmbolnăvirilor, urmând ca inspectorii sanitari să dispună în cursul zilei de luni şi măsuri în cazul complexului turistic de la Voroneț.