Reevaluarea lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământ a generat o majorare cu 2,3% a notelor peste 7, mai exact de la 227 de note între 7 și 9,99 (39,5%) la 240 de note aparținând aceluiași interval (41,8%). Aceste calificative le permit candidaților să se angajeze pe o perioadă nedeterminată în învățământ, asta în condițiile în care sunt catedre vacante titularizabile.
De asemenea, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, recorectarea notelor contestate a condus la scăderea notelor din segmentul 5 - 6,99 (de la 204 la 201), respectiv a notelor sub 5 ( de la 412 la 132). În total, 117 dintre candidații suceveni care au susținut concursul de titularizare au cerut reevaluarea tezelor, cele mai multe contestaţii înregistrându-se în rândul celor care au concurat pentru un post titularizabil de învăţător ( 20 de contesaţii), profesor de limba română (17 contestații), educatoare (16 contestaţii) și educație fizică (15).
Reamintim că, la nivelul județului Suceava, un singur candidat a obţinut nota maximă, acesta susținând proba la educație fizică și sport.
La proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate s-au prezentat 628 de candidaţi. 52 de candidaţi s-au retras în timpul probei, iar lucrările a doi candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei.
La nivel național, cel mai ridicat procent de note peste 7 sau egale cu 7 s-a înregistrat în judeţul Cluj (58,9%), iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi (25%). În Capitală procentul s-a situat la 55,02%.
Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educaţiei a publicat marți, 25 iulie, la ora 10:00, rezultatele finale.