Casa de Cultură a Sindicatelor, una dintre cele mai importante clădiri din municipiul Suceava, ajunsă într-o stare deplorabilă, în lipsa unor lucrări de reparații și investiții absolut necesare, ar putea avea o șansă de revenire la normalitate.
În urma demersurilor făcute anterior de conducerea Primăriei Suceava, Asociația Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România a transmis o propunere de asociere.
„În sfârșit avem un document scris din partea ANCCSR – Casele de cultură a Sindicatelor prin care ne propun o colaborare, un parteneriat. Nu este unul perfect, l-am dat la verificare la compartimentul juridic din primărie. În el ei sunt asociatul prim și noi suntem asociatul secund, la obligații avem foarte multe, la drepturi – că beneficiem gratuit de spațiu la evenimente și că avem voie să facem lucrări de reparații și investiții. Atâta timp cât nu suntem proprietari nu știu cum putem face aceste investiții”, a precizat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.
Edilul sucevean a spus că va trece peste orgolii, dacă există o posibilitate de a se rezolva problema Casei de Cultură, pentru că „este un imobil foarte important pentru orașul nostru, arhitectural și urbanistic”.
„Ei ne propun ca profitul să-l împărțim pe din două. Noi nu suntem interesați de profit, de afacere, ci ca imobilul să aibă destinația pentru care a fost construit – una culturală. Nu este în ordine ce se întâmplă astăzi la Casa de Cultură, eu ca primar mă rușinez când merg acolo, în sala de spectacole, la cum arată și cu mirosuri de mâncare... Toată lumea are reproșuri la adresa primarului, a autorității locale, când de fapt clădirea nu este a noastră”, a adăugat Ion Lungu.
De altfel, recent, la ultimele discuții avute la Asociația Primarilor din România, primarul Sucevei a solicitat să se găsească o soluție cu Casele de Cultură ale Sindicatelor.