La Salonul de carte „Alma Mater Librorum” (Ediția a IV-a), care s-a desfășurat în zilele de 11 -12 mai a.c. la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, „salon de carte unic în România”, așa cum a subliniat prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a fost prezentat volumul „Amintiri”, de Erast Tarangul, text memorialistic care s-a păstrat în manuscris atât în fondul documentar al Muzeului Bucovinei, cât și la Filiala Iași a Arhivelor Naționale.
Volumul, îngrijit de universitarii Radu Florian Bruja și Lucian Nastasă-Kovacs, care a văzut lumina tiparului la Editura Școala Ardeleană / Eikon din Cluj-Napoca, este, așa cum accentuează editorii în „Studiul introductiv”, o restituție cu caracter de „document extrem de important pentru deslușirea mecanismelor de formare, selecție și cooptare în cadrul învățământului superior românesc interbelic”.
Prezentat de lector. univ. dr. Radu Florian Bruja și conf. univ. dr. Florin Pintescu, volumul reproduce textul lăsat în manuscris de dr. Erast Tarangul (1901-1985) având în anexă o serie de documente și câteva ilustrații semnificative pentru conturarea biografiei autorului.
„Amintirile” lui Erast Tarangul, care, așa cum a remarcat conf. univ. dr. Florin Pintescu, „se aseamănă cu memoriile istoricului academician David Prodan”, sunt „importante ca sursă de documentare pentru istoria Bucovinei”.
Aceste pagini, „scoase din întunericul arhivelor de către Radu Florian Bruja”, binemerită interesul și aprecierea cititorilor”.