Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”din Suceava (USV) organizeazăsâmbătă, 13 mai, începând cu ora 9.00, în Amfiteatrul mare din corpul E, cea de a VI-a ediţie a competiţiei pentru crearea de produse alimentare inovative Ecotrophelia – faza locală. Competiţia se adresează tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.
Concursul are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător.
Ediţiile din anii 2013, 2014 și 2016 ale competiţiei naţionale au fost câştigate de echipe de la Facultatea de Inginerie Alimentară a universităţii sucevene. Câştigătorii din anul 2013 au reprezentat România la faza internaţională desfăşurată la Köln, Germania, iar câștigătorii din anii 2014 și 2016 au reprezentat România la faza internaţională desfăşurată la Paris, în Franţa. În anul 2014, echipa USV a obţinut Medalia de argint.
Faza naţională a competiţiei EcotropheliaRomânia din anul 2017 se va desfăşura la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în luna iulie, iar faza internaţională va fi organizată la Londra, în luna octombrie.