Romfilatelia a pus în circulaţie, începând cu data de 26 aprilie a.c., emisiunea de mărci poștale (4 timbre + o coliţă dantelată) „Iași, oraș al Marii Uniri”.
În perioada anilor 1916 - 1918, când sudul României şi capitala ţării, Bucureşti, s-au aflat sub ocupaţie germană, Iaşul a devenit capitala României, izvor al unei speranţe permanente de revenire la normal şi de realizare a unui vechi ideal: România Mare, care să aducă în graniţe comune Bucovina de Nord, Basarabia şi Ardealul.
În răstimpul celor doi ani, în care Parlamentul României şi-a desfăşurat întrunirile la Iaşi, au fost adoptate primele legi reformatoare ale ţării: Legea agrară şi Legea electorală.
Timbrele emisiunii reproduc imagini ale unor clădiri monumente de arhitectură ale Iaşului, care au fost destinate, în perioada 1916 - 1918, pentru a asigura buna funcţionare a Guvernului României şi pentru cerinţele Casei Regale.
Casa Ghica - Comăneşti(timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei) a servit ca reşedinţă a Regelui Ferdinand I.
Teatrul Naţional din Iaşi(timbrul cu valoarea de 4,50 lei) a asigurat spaţiul de desfăşurare a lucrărilor Adunării Deputaţilor.
Universitatea din Iaşi(timbrul cu valoarea nominală de 8,00 lei) a fost destinat să asigure şedinţele Senatului.
Palatul Rosetti - Roznovanu(timbrul cu valoarea nominală de 15,00 lei) a fost folosit pentru păstrarea unor arhive cu acte importante şi ca sediu al unor misiuni străine, devenind mai târziu sediu al Primăriei Iaşului.
Timbrul din coliţa emisiunii, cu valoare nominală de 16,00 lei, reproduce stema Municipiului Iaşi.
Emisiunea filatelică „Iași, oraș al Marii Uniri” are un tiraj total de 57.720 de timbre. Au fost realizate 445 de seturi (două plicuri) echipate cu timbrele emisiunii, numerotate și obliterate cu ștampila „prima zi”, din care 225 în album filatelic având aplicată în clar ștampila „prima zi” în folio aur.