Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni a găzduit sâmbătă, în ziua prăznuirii Bunei Vestiri, evenimentul lansării revistei „Pământul viu” (nr. 10 / martie 2017), publicaţie care, din noiembrie 2013, de la apariţia primului număr şi până în prezent, a instituit o platformă interdisciplinară de dialog cultural, care a adus în prim-plan personalităţi fălticenene şi personaje interesante preocupate, aşa cum a remarcat redactorul-şef, prof. Mihai Cristian Fetcu, de „perpetua căutare a narativului”.
Un eveniment în cadrul căruia managerul instituţiei muzeale, pr. Teodor Brădăţanu, a subliniat faptul că în viaţa culturală „avem nevoie de norme, dar nu de normare”, prof. Ioan Caulea s-a referit la titlul revistei (emanat din titulatura Asociaţiei Academia de Aventură „Pământul viu” - înfiinţată din dorinţa membrilor fondatori de a veni în sprijinul formării unei conştiinţe eco-civice în rândul tinerilor...), iar prof. Călin Dănilă, membru fondator al asociaţiei şi editor al revistei, a prezentat un scurt istoric al acestei frumoase aventuri, care „a început timid”, dar care s-a dezvoltat pe parcurs cu aportul unor colaboratori, „oameni serioşi care - a spus el glumind - se ocupă de lucruri neserioase”.
O întâlnire care s-a desfăşurat într-o atmosferă prietenească, acompaniată şi susţinută muzical de momentul de jazz al prof. Ciprian Andrei Gagiu, colaborator al revistei şi semnatar, în numărul proaspăt lansat, al textului intitulat „Acurateţea şi însemnătatea improvizaţiei muzicale”.
Și la final, un scurt mesaj extras din editorialul redactorului-şef Mihai Cristian Fetcu: „Îmi doresc un spaţiu public care să fie mai mult decât un simplu interval între locuinţă, serviciu şi supermarket sau decât o sursă a frustrărilor. Îmi doresc ca el să fie un spaţiu al regenerării noastre ca fiinţe sociale”.