La Muzeul de Istorie Suceava s-a deschis miercuri expoziția retrospectivă „Dimitrie Loghin” (1910 - 1982), care etalează o selecție alcătuită din 112 lucrări (105 pictură și 7 sculptură) din uriașa operă a celui despre care criticul de artă Valentin Ciucă spunea că a fost „un artist pentru toate anotimpurile vieții și spiritului”.
Expoziția, care readuce în atenția publicului numele profesorului și artistului complet și complex, pe care maestrul Ion Irimescu l-a apreciat pentru că „a adus un sentiment - sentimentul românesc - în partea de nord a țării, în acest rai pământesc care este Bucovina”, s-a realizat prin strădania fiicei artistului, prof. Viorelia Braicu, care a spus în cuvântul de deschidere că, în acest an, și-a propus să organizeze mai multe acțiuni care să mențină viu numele tatălui său, acțiuni care se vor concretiza în expoziții, articole de presă și emisiuni TV, dar și prin pregătirea unei surprize, programată pentru luna octombrie, când se vor împlini 107 ani de la nașterea artistului.
Panotată exemplar în saloanele dedicate expozițiilor personale de la parterul instituției muzeale sucevene, expoziția (prezentată la vernisaj de conf. univ. dr. Sabina Fînaru) poate fi vizionată până pe data de 8 aprilie a.c.