Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 mar 2017 - Anul XXII, nr. 52 (6468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bursă pentru echipajul care a reprezentat România la un concurs internaţional de produse alimentare inovative

Marţi, 7 Martie 2017 (12:49:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipajul Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) care a câştigat trofeul competiţiei naţionale „Ecotrophelia” şi a reprezentat România la faza internaţională a competiţiei, de la Paris este câştigătorul Bursei de excelenţă „Ștefan cel Mare” în valoare de 8.000 de lei. Tinerii au primit cecul şi diplomele în cadrul şedinţei festive organizate în cadrul programului Zilelor Universităţii, 6-9 martie.

Mariana-Violeta Bejinariu, Ecaterina-Flavia Iloaei, Ovidiu-Marian Apetrei, Alexandru-Iulian Buchi, Alexandru Buţerchi sunt studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară, proiectul lor fiind coordonat de conf. univ. dr. ing. Adriana Dabija.

Echipa a impresionat juriul competiţiei europene cu reţeta lor proprie „ForestROut – conserve de păstrăv tip pastă”, creând un produs culinar inovativ a cărui vedetă este păstrăvul.

Este un produs unic dat fiind faptul că într-un singur ambalaj se află trei sortimente de conserve - prima este cu merişor şi hrean, cea de-a doua cu leurdă, gălbiori, iar cea de-a treia conţine flori de soc, albăstrele şi cimbrişor, este un produs fără aditivi, fără conservanţi sau coloranţi, realizat doar ingrediente naturale.

A fost pentru a treia oară când USV a reprezentat România la competiţia internaţională de creare de produse alimentare eco-inovative „Ecotrophelia” Europe.

Echipajul Facultăţii de Inginerie Alimentară s-a clasat pe locul 5 la Paris.

Adriana Dabija a menţionat că la cele cinci ediţii ale „Ecotrophelia” România, USV a adjudecat 10 premii şi a câştigat competiţia naţională de trei ori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursă pentru echipajul care a reprezentat România la un concurs internaţional de produse alimentare inovative.
 Vizualizări articol: 2083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bursă pentru echipajul care a reprezentat România la un concurs internaţional de produse alimentare inovative5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort “Baron” cu jeleu şi fructe În ciuda denumirii pompoase, este poate cel mai rapid şi simplu desert posibil, de post, dar spectaculos. E ideal când apar musafiri dragi pe neaşteptate sau când vrem să facem cuiva din familie o surpriză fără să ne dăm peste cap... Citeşte