Echipajul Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) care a câştigat trofeul competiţiei naţionale „Ecotrophelia” şi a reprezentat România la faza internaţională a competiţiei, de la Paris este câştigătorul Bursei de excelenţă „Ștefan cel Mare” în valoare de 8.000 de lei. Tinerii au primit cecul şi diplomele în cadrul şedinţei festive organizate în cadrul programului Zilelor Universităţii, 6-9 martie.
Mariana-Violeta Bejinariu, Ecaterina-Flavia Iloaei, Ovidiu-Marian Apetrei, Alexandru-Iulian Buchi, Alexandru Buţerchi sunt studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară, proiectul lor fiind coordonat de conf. univ. dr. ing. Adriana Dabija.
Echipa a impresionat juriul competiţiei europene cu reţeta lor proprie „ForestROut – conserve de păstrăv tip pastă”, creând un produs culinar inovativ a cărui vedetă este păstrăvul.
Este un produs unic dat fiind faptul că într-un singur ambalaj se află trei sortimente de conserve - prima este cu merişor şi hrean, cea de-a doua cu leurdă, gălbiori, iar cea de-a treia conţine flori de soc, albăstrele şi cimbrişor, este un produs fără aditivi, fără conservanţi sau coloranţi, realizat doar ingrediente naturale.
A fost pentru a treia oară când USV a reprezentat România la competiţia internaţională de creare de produse alimentare eco-inovative „Ecotrophelia” Europe.
Echipajul Facultăţii de Inginerie Alimentară s-a clasat pe locul 5 la Paris.
Adriana Dabija a menţionat că la cele cinci ediţii ale „Ecotrophelia” România, USV a adjudecat 10 premii şi a câştigat competiţia naţională de trei ori.