Mai mulţi profesori de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava au fost luna trecută într-un schimb de experienţă la o şcoală italiană, Convitto Nazionale ”Rinaldo Corso”, Correggio, în cadrul proiectului Erasmus+ ”Cities On Rivers” (Oraşe de pe râuri), care se desfăşoară în perioada septembrie 2015 – august 2017. Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava este coordonatorul european al întregului proiect, finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP, având ca parteneri şcoli din Portugalia, Spania, Turcia, Polonia şi Italia.
Luna trecută, la şcoala italiană Convitto Nazionale ”Rinaldo Corso” a avut loc a doua întâlnire transnaţională de proiect, unde cinci profesori de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava (directoarea şcolii, Petronela Bobric, Georgeta-Alina Stanciu, Oltiţa Voroniuc, Cătălina Miron, Maria-Daniela Zofotă) au participat la întâlnire cu scopul de a lucra împreună cu ceilalţi parteneri la bunul mers al proiectului, de a planifica viitoarele activităţi cu elevii, de a finaliza produsele intelectuale aprobate, dar şi rezultatele proiectului.
Coordonatoarea proiectului european, prof. Georgeta-Alina Stanciu, a declarat: „Proiectul nostru este despre râuri. Râul este legătura dintre şcolile participante la proiect, el legând oamenii printr-un fir invizibil. De-a lungul activităţilor proiectului s-a încercat a se vedea râul nu doar ca un element geografic, dar şi ca un element cultural şi istoric, toate marile civilizaţii începându-şi existenţa pe malurile unui râu. În acest context, s-a vizitat şi râul partenerului din Italia, râul Po, analizându-se activitatea elevilor cu privire la râul lor.” Între timp, echipele de proiect din cele şase ţări lucrează la cele două produse intelectuale aprobate, ”Studiul râului” şi noua metodă ”CLIL+”, la sfârşitul lunii martie având loc un mare eveniment de diseminare a produsului intelectual ”Studiul râului”, unde cei interesaţi de râul Suceava, dar şi de celelalte râuri ale proiectului, sunt invitaţi să participe la eveniment, luând legătura cu coordonatorul de proiect, pe site-ul proiectului, www.citiesonrivers.blogspot.com, sau pe grupul proiectului de pe o reţea de socializare, căutând Erasmus+ CITIES ON RIVERS.