Casa Româno-Chineză Suceava, în colaborare cu Clubul de Studii Asiatice, a organizat, la sfârşitul săptămânii, Festivalul Lampioanelor, eveniment ce a marcat încheierea Festivităţilor Anului Nou Chinezesc. Aflat la cea de-a doua ediţie, evenimentul de vineri seara a reunit elevi şi studenţi atât din România cât şi din China, tineri talentaţi care şi-au lăsat emoţiile deoparte şi au urcat pe scena Cinematografului Modern pentru a întări relaţiile de prietenie dintre cele două culturi.
Festivalul Lampioanelor a îmbinat armonios cultura tradiţională din Bucovina cu cea chinezească, astfel încât spectatorii au avut parte de 14 momente artistice de excepţie, printre care interpretarea în limba chineză a melodiilor "Trandafir de la Moldova" de către Nicolae Ailincăi, elev al Colegiului “Ciprian Porumbescu”, “Dacă vesel se trăieşte”, de către cei mai mici învăţăcei ai Clubului de Studii Asiatice, dar şi de momentele artistice moderate de Pan Yuyan, lector de limbă chineză în cadrul Clubului de Studii Asiatice. De asemenea, remarcabilă a fost prezenţa Ansamblului “Flori din Bucovina” din Suceava, care a adus pe scenă spiritul şi tradiţia bucovineană, a tenorului Hou Feng, lector la Conservatorul din Iaşi, care a pus amprenta artei chinezeşti în cadrul spectacolului, dar şi a tânărul compozitor Alex Erhan, aflat la început de drum, care a captat atenţia spectatorilor cu o piesă în prima audiţie.
Spectacolul s-a bucurat de o atenţie deosebită şi din partea unor invitaţi de seama printre care Excelenţa Sa domnul Yan Jianwu, Ataşat Cultural pe lângă Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti, şi ES domnul Lu Yuxun, Ataşat Politic al Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti, profesorul Song Shaofeng, directorul Institutului Confucius Sibiu, profesor dr. ing. Constantin Oprean, preşedintele Institutului Confucius Sibiu şi reprezentanţi ai administraţiei publice sucevene.