Romfilatelia pune în circulaţie filatelică, începând cu data de 10 februarie a.c., emisiunea de mărci poştale „Păsări inteligente”.
Un test obişnuit al inteligenţei păsărilor este testul de ocolire, în care o barieră de sticlă se aşează între pasăre şi un obiect dorit (hrană).
În timp ce păsările domestice nu reuşesc să treacă acest test, multe păsări din cadrul familiei Corvidelor sunt în măsură să rezolve cu uşurinţă această problemă.
Timbrele sunt ilustrate cu câteva dintre corvidele prezente în ţara noastră: Stăncuţa (Corvus monedula), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei, una din cele mai mici păsări care aparţin acestei familii;
Gaiţa(Garrulus glandarius), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei, o specie sedentară care se apropie precaut de aşezările umane;
Cioara de semănătură(Corvus frugilegus), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 8,00 lei, pasăre sociabilă, care vieţuieşte şi cuibăreşte în grupuri mari (colonii);
Coţofana(Pica Pica), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 15,00 lei, o pasăre diurnă ce începe să fie activă înainte de răsăritul soarelui şi îşi încetează activitatea la apus;
Corbul(Corvus corax), ilustrat pe plicul „prima zi” a emisiunii, care a dovedit abilităţi tactice în urma unui studiu în care cercetătorii au pus sub observaţie o populaţie de corbi captivi. Aceştia aveau două metode de supravieţuire: fie îşi creau propriile ascunzători cu mâncare („strângătorii”), fie prădau ascunzătorile altor corbi („prădătorii”).
Emisiunea filatelică, tipărită în sistem offset la patru culori pe hârtie cromo-gumată, are un tiraj total de 61.380 de timbre.
Au fost realizate şi 445 de plicuri (FDC) echipate cu timbrele emisiunii, numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”, din care 225 în albumul filatelic echipat cu blocul de patru timbre şi plicul „prima zi”, cu ştampila aplicată în clar în folio aur.