În Sala „Pod” a Muzeului de Istorie Suceava s-a deschis marţi expoziţia retrospectivă a artistului fotograf Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”.
Expoziţia, realizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Muzeul Bucovinei în parteneriat cu Centrul Cultural „Bucovina” (CCB) etalează un număr de 45 de fotografii alb-negru şi color, de mari dimensiuni, o selecţie din expoziţia reprezentativă vernisată anul trecut
Salutat la deschidere de directorul general al Muzeului Bucovinei, dr. Constantin-Emil Ursu, evenimentul marchează, aşa cum a subliniat artistul fotograf Victor T. Rusu, şeful atelierului „Arte vizuale” din cadrul CCB, „o colaborare de patru ani cu Asociaţia Euro Foto Art”.
Fotografiile prezentare circumscriu o activitate de jumătate de veac, de la primele fotografii realizate de artistul fotograf Ştefan Toth în parcul Cişmigiu din Bucureşti, în anul 1968, cu un aparat de fotografiat analog, până la fotografiile digitale realizate în anul 2015
În discursul său, artistul fotograf orădean (care este cel mai longeviv preşedinte al unui fotoclub din România - Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea, pe care îl conduce de la înfiinţare, de 41 de ani) a mărturisit că manifestă predilecţie pentru portret, dar şi pentru „eseul fotografic, care este un adevărat poem vizual”.
El a adus cu ocazia organizării acestei expoziţii trei plachete realizate cu prilejul Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmary” (al cărui director este), festival prin care este marcată Ziua Artei Fotografice din România (11 ianuarie), plachete destinate prefectului judeţului Suceava, Constantin Harasim, preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi directorului general al CMB, dr. Constantin-Emil Ursu.
Momentele muzicale ale manifestării au fost susţinute de tânărul violonist Ioan Cătălin Aioanei, elev în anul I la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, la clasa prof. Mihai Cotos.
Artistul fotograf Ştefan Toth a plecat după vernisajul expoziţiei de