Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu prezintă în aceste zile o expoziţie dedicată Muzeului Bucovinei Suceava.
Expoziția, etalată în perioada 7 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017, se circumscrie proiectului „Colecţii private şi muzee din România”, proiect prin care o serie de mari instituţii de profil se prezintă în faţa publicului cu o parte din istoria şi activitatea lor.
Activitatea muzeului sucevean este relatată pe 22 de panouri, care conţin informaţii succinte - începând cu primele încercări de protejare a patrimoniului care datează din secolul XIX, când apar legi şi apoi instituţii specializate menite să adăpostească descoperirile arheologice din zona Bucovinei.
Alături de muzeul sucevean este prezentat și Muzeul Bucovinei din Cernăuți, cel mai important muzeu din Bucovina în perioada austriacă și una dintre cele mai importante instituții muzeale din România, în perioada interbelică.
După 1990, muzeul sucevean continuă să se dezvolte și să-și mărească patrimoniul. Se deschide Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Științele Naturii este renovat și se inaugurează o nouă expoziție permanentă.
Beneficiind de proiecte cu finanțare europeană, Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul de Istorie au astăzi expoziții permanente noi, inaugurate în anul 2016, care se aliniază celor mai avangardiste viziuni în domeniul muzeografiei contemporane, adăugând un plus de valoare monumentelor venerabile care le găzduiesc.
Coordonatorul seriei expoziționale „Colecţii private şi muzee din România” din
partea Muzeului Național Brukenthal Sibiu este dr. Alexandru Nicolaescu.
Expoziția „Muzeul Bucovinei Suceava, un secol în slujba patrimoniului”este realizată de dr. Monica Dejan și Iuliana Roșca.