Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Suceava, convocat, duminică, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, vicepreşedinte al acestui organism, a aflat cu surprindere de la reprezentanţii Companiei de Drumuri Naţionale că, dacă ninge şi se formează polei, stocurile de sare ajung pentru două, trei zile. Aceasta deoarece licitaţia de achiziţie a sării a fost la nivel central, abia a fost finalizată, iar materialul va ajunge la subunităţi abia după 7 decembrie.
”Am reuşit să ne facem de râs la precedenta intervenţie, de acum două săptămâni”, ”nisipul din antiderapant are pietriş de dimensiuni mari şi spargeţi parbrizele la oameni”, ”puneţi humă în loc de antiderapant şi maşinile ajung în şanţ” s-a dezlănţuit Flutur împotriva şefilor de la secţiile Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc. ”De ce am scris eu la intrarea în judeţ <Hai în Bucovina>? Ca să vină turiştii aici şi să rămână înzăpeziţi? Este un afront adus programului meu”, a spus Flutur.
El le-a solicitat expres celor de la Drumuri Naţionale să împrumute material antiderapant de la alte regionale din ţară şi să se organizeze cu utilajele astfel încât să nu mai fie înregistrate nici un fel de probleme în trafic, menţionând că va verifica personal starea drumurilor, atât ziua, cât şi noaptea. Atât prefectul de Suceava, Constantin Harasim, cât şi şefii locali de la Drumuri Naţionale şi-au asumat o parte din vină pentru această situaţie, însă răspunsul lui Flutur a fost că, deşi ”raportările despre stocuri şi utilaje” îl pot impresiona ”până la lacrimi”, verificările în teren arată că la 27 noiembrie zona de munte a judeţului Suceava este complet nepregătită pentru iarnă, la nivelul drumurilor naţionale.