La Școala Gimnazială Pârteştii de Sus s-a desfăşurat o nouă manifestare cu genericul „Dialogul Artelor”, activitate organizată, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, de Centrul Cultural „Bucovina” - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.
Programului pregătit de echipa organizatoare - care a cuprins prezentarea unor expoziţii, conferinţe şi expuneri, lansare de carte şi moment folcloric - i s-au alăturat cu un spectacol artistic elevii talentaţi ai acestei şcoli.
În prezenţa directorului, prof. Cojocar Sahlean Marcel Anton, a colectivului de cadre didactice şi a elevilor, s-a desfăşurat manifestarea, pe diversele ei segmente care au avut caracterul unor adevărate lecţii de limba română şi istorie, etnografie şi folclor, educaţie plastică şi astronomie.
Dacă dr. Ioan Ieţcu le-a spus elevilor că „satul natal are o istorie şi o geografie sfinte”, iar prof. Dimitrie Olenici le-a vorbit copiilor despre semnificaţia motivelor ornamentale de pe costumele populare şi de pe casele tradiţionale, cu accent pe simbolurile astronomice, Călin Brăteanu şi Constantin Irimia au ţinut „lecţia” de folclor, interpretând câteva piese aplaudate de întreaga asistenţă.
Graficianul Mihai Pânzaru PIM a prezentat expoziţia cu lucrările realizate în Tabăra de arte vizuale de la Cacica, iar profesorul şi artistul plastic Konstantyn Ungureanu BOX a vorbit despre cartea lui Gabriel Todică „Artişti plastici de viziune dualistă”.
Volumele etalate în expoziţia de carte au fost dăruite Școlii Gimnaziale Pârteştii de Sus devenind astfel accesibile elevilor şi profesorilor acestei şcoli.
Manifestarea s-a încheiat cu momentul artistic susţinut de membrii Ansamblului „Pădureţul”, coordonat de directorul şcolii, prof. Cojocar Sahlean Marcel Anton, care s-au prezentat cu o suită de dansuri, cu un mic trompetist şi o solistă vocală - care a cântat piesa „Ciobănaş de la Pârteşti”.