În urma unei şedinţe care a avut loc ieri la Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu factorii de decizie judeţeni şi municipali, va fi iniţiat un proiect de lege pentru transferarea a 162 de hectare de pădure în administrarea Primăriei Suceava. Pădurea, care va avea statut de pădure-parc, va fi trecută din extravilan, aşa cum este încadrată în prezent, în intravilan, a anunţat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Suprafeţele de pădure vizate sunt în zona parcului Şipote şi a pădurii Zamca, iar transferarea acestora ar rezolva problema aprobării Planului Urbanistic General al municipiului Suceava, deoarece astfel se va respecta norma europeană de 36 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor.
În prezent, spaţiile verzi din Suceava asigură doar 24 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor. La această iniţiativă vor fi ataşate şi semnăturile strânse de reprezentanţii societăţii civile din Suceava.
(16 nov 2016, 11:50:09
Daca ne gindim la micuti, iesirile in aer liber, in spatiul verde, il ajuta pe copil sa se dezvolte pe toate planurile:
- Din punct de vedere fizic, deoarece are posibilitatea de a se misca in voie.
- Din punct de vedere al cunoasterii, fiindu-i permis, evident, intre anumite limite, sa exploreze spatiul ce il inconjoara.
- Din punct de vedere emotional si al comportamentului, micutul capatand o independenta specifica varstei.
Toate aceste beneficii ale unei simple plimbari in parc prezinta o semnificatie majora in ceea ce priveste maturizarea lui dar si recreerea noastra.