Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 sep 2016 - Anul XXI, nr. 215 (6328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Suceava rezistă presiunilor exercitate de Termica

Miercuri, 14 Septembrie 2016 (11:17:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri că suma maximă pe care municipalitatea este dispusă să o plătească pentru achiziţia unor echipamente de la Termica necesare transportului şi distribuţiei agentului termic este de 8,25 de milioane de lei, adică de 5 ori mai puţin decât a solicitat adunarea creditorilor de la Termica.

„Noi nu dăm mai mulţi bani decât atât, indiferent care ar fi consecinţele”, a declarat Ion Lungu.

Adunarea creditorilor de la Termica a cerut pentru respectivele echipamente 44,1 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava rezistă presiunilor exercitate de Termica.
 Vizualizări articol: 2024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava rezistă presiunilor exercitate de Termica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 sep 2016, 12:13:23
Pentru functionarea sistemului de termoficare din Suceava, in momentul de fata sunt absolut necesare urmatoarele instalatii energetice foarte scumpe din patrimoniul Termica: 1. Conductele de termoficare magistrale tur-retur din incinta Termica si dintre Termica si AMBRO (CT2). 2. Cele doua statii de pompare treapta I si II din CET, in componenta carora intra 12 electropompe de mare debit si presiune, inclusiv partea de constructii, vane, supape de siguranta, clapeti, zavor hidraulic, separator de namol, instalatiile electrice si de automatizare respective cu un sistem electric complex de alimentare din diferite statii electrice de medie tensiune ale Termica, ce implica aparataj si transformatoare de mare putere 110/6 KV , cu mai multe celule de inalta si medie tensiune, gospodaria de cabluri aferenta, etc… 3. Instalatiile de apa de adaus in termoficare cu mai multe pompe si rezervoare. 4. Statia de inalta tensiune de 110 KV cu barele de racord la Sistemul Energetic National cu mai multe cellule de inalta tensiune. 5. Statiile de medie tensiune cu celulele aferente pompelor de transport in termoficare, respectiv cele 12 pompe de termoficare din statiile treapta I si II de termoficare CET. 6. Bateriile de acumulatoare si instalatiile de distributie de curent continuu aferente instalatiilor de transport in termoficare. 7. Conducta de racord apa bruta dintre Termica si CT2. 8.Grupul Diesel si statiile de 0,4 KV consumatori vitali pentru statia de 110KV si statiile de medie tensiune. 9. Electricieni specializati de la Termica pentru deservirea si mentenanta instalatiilor, etc...
2.   Comentariu trimis de
(14 sep 2016, 12:14:08
Grija mare a primarului Lungu trebuia sa fie aceea ca Termica sa nu fie decapitalizata, sa nu intre in insolventa si in faliment, deoarece acum pentru Thermonet, Bioenergy sau Primarie, care nu au si trebuie sa cumpere sau sa inchirieze de la Termica instalatiile foarte scumpe necesare transportului energiei termice si electrice enumerate mai sus, problemele se complica si mai mult. Oare de ce dorinta mare a edilului sucevean Lungu si a marilor directori generali de la Termica - Placinta si Gemanari - a fost tot timpul falimentarea societatii Termica?
3.   Comentariu trimis de
(14 sep 2016, 12:14:49
In concluzie, firma bucuresteana Adrem Invest, actionar majoritar la Bioenergy si Thermonet Suceava, producatorul si respectiv distribuitorul de energie termica din Suceava, ajunsi (incurcati) cu "proptelele" primarului Ion Lungu si a marilor directori generali de la TERMICA, Constantin Placinta si Silviu Gemanari sa monopolizeze termoficarea Sucevei, dau din colt in colt si incearca tot felul de smecherii sa nu dispara acum de pe aceasta piata a energiei termice unde incearca pe totoate caile sa-i faca captivi pe cei 18000 de consumatori care au mai ramas la sistemul centralizat de termoficare, ca aproximativ 20000 si-au luat lumea-n cap si s-au debransat. Pana la urma se vede foarte clar ca apa calda si caldura in Suceava vine tot de la falimentata si decapitalizata TERMICA, a Primariei Suceava, producatorul, transportatorul si distribuitorul de energie electrica si termica din Suceva, decapitalizata si pusa pe chituci de primarul Lungu si fostii directori generali, Placinta si Gemanari, firma acum in postura de transportator strategic de energie termica si electrica, precum si furnizor de multe utilitati pentru Bioenergy. Marele consilier al lui Placinta si Gemanari, Ovidiu Dumitescu, jubileaza acum pe un salariu de 100 de milioane de lei vechi, in spatele firmelor de insolventa, care speram ca vor duce la bun sfarsit misiunea ingrata de a-l determina pe Lungu si pe cei de la Adrem Invest, Thermonet si Bioenergy sa urmeze caile legale, dar si rezolvarea alimentarii cu apa calda si caldura, probleme vitale pentru locuitorii Sucevei bransati la sistemul de termoficare centralizata.
4.   Comentariu trimis de
(14 sep 2016, 12:15:30
Reprezentantii Thermonet, unii dintre ei mari specialisti in frigotehnica, trebuie sa stie ca debransarea celor 20.000 de suceveni in ultimii ani de cand primar este Ion Lungu, nu a produs dezechilibre decat in mintea lor si in ultimul timp, pe diverse cai FORTEAZA LOCATARII SA RAMANA CAPTIVI AI SISTEMULUI DE TERMOFICARE CENTRALIZAT PE CARE L-AU ADUS INTR-O SITUATIE DEPLORABILA DIN MULTE PUNCTE DE VEDERE. Pacat ca s-au platit cu bani grei studii cu privire la eficientizarea sistemului de termoficare din Suceava. Greselile si lipsa de viziune pe termen lung ale Primariei si ale celor care au condus/consiliat la Termica in ultimii zece ani in frunte cu marii directori generali Constantin Placinta si Silviu Gemanari, si-au spus cuvantul. Pacat ca noua centrala Bioenergy care MERGE CU PADURI, unde au fost incurcati de Placinta si Lungu sa investeasca cei de la Adrem Invest Bucuresti - „bijuteria ” edilului -, nu are autonomia necesara si instalatiile de transport pentru energia termica si electrica, producand usurel la gard si fiind amenintata sa ramana fara consumatori de energie termica, doar ca un minuscul producator de energie electrica, fara cogenerare, pe lemne carate din 4 judete cu camioane, distrugand padurile, drumurile nationale si ingreunand circulatia rutiera. Termica a avut personal foarte competent, unii dintre ei doctori in energetica, dar acolo a condus/consiliat un grup care au fost interesati doar de propriile averi si rezultatele s-au vazut: incalzirea orasului, problema vitala a locuitorilor Sucevei este aproape zilnic subiect de discutie si pe rolul instantelor de judecata. Niciunul dintre responsabilii - mereu iresponsabili -, care considera ca si-au facut datoria in termoficarea Sucevei nu fac decat sa-si dovedeasca incapacitatea si lipsa de eficienta. Imbuibarea le-a intunecat mintea si le-a anihilat ratiunea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei