Două aparate de ultimă generaţie au fost achiziţionate recent de Policlinica Bethesda, valoarea echipamentelor depăşind 75.000 de euro.
Medicul Ştefan Puşcaşu, managerul Policlinicii Bethesda, a anunţat că este preocupat permanent de dezvoltarea dotărilor şi infrastructurii unităţii spitaliceşti, ultimele achiziţii constând într-un set de endoscopie digestivă, gastrică şi colonoscopie şi o trusă performantă de recoltare a analizelor.
Acestea scurtează timpul de investigaţie, oferă confort atât pentru pacient, cât şi pentru medic, şi îl ajută pe acesta din urmă să-şi desfăşoare activitatea mai uşor, mai repede şi mai eficient.
Medicul primar în gastroenterologie şi endoscopie digestivă Liliana Croitoru a prezentat noul set de endoscopie digestivă, gastrică, colonoscopie achiziţionat de Bethesda, aceasta menţionând că aparatul de ultimă generaţie este produs de o firmă japoneză, numărul 1 în lume.
Croitoru a explicat că noul aparat prezintă multiple dotări performante, printre care sonda de investigaţii, un sistem de aspiraţie şi spălare performant şi accesorii de ultimă oră pentru endoscopie intervenţională (polipectomie, extragerea polipilor colonici, gastrici, sclerozare de cratere ulceroase gastrice sau ligaturi de varice esofagiene).
„Sonda de explorare, respectiv tubul care se introduce în colonul sau stomacul pacientului, este mult mai subţire. Asta implică o serie de avantaje: scurtează timpul de investigaţie pentru pacient şi medic, oferă confort pacientului, acesta suportând mai uşor această investigaţie care este destul de complexă şi uneori trebuie făcută la pacienţi care au multe comorbidităţi şi care suportă mai greu acest tip de investigaţie. Totodată, fiind mai subţire această sondă este mult mai flexibilă şi poate fi manevrată mult mai uşor. Se pot aborda anumite segmente ale tubului digestiv, unghiuri ale colonului, orificiul piloric şi multe alte manevre, cu mai multă uşurinţă”, a explicat Liliana Croitoru.
De partea cealaltă, biologul Mihaela Carcean, de la Policlinica Bethesda, a prezentat cel de-al doilea echipament cumpărat de unitate, respectiv o trusă de recoltare a analizelor, în valoare de 5.000 de euro.
„Este vorba despre un dispozitiv care este utilizat în sala de recoltare, ajutând personalul medical în a-şi desfăşura activitatea mai uşor şi mai repede”, a explicat Mihaela Carcean. Aceasta a menţionat că dispozitivul este lider global în iluminarea venelor, ridicând standardele de îngrijire a pacientului.
Accu Vein afişează o hartă a vascularizării venelor pe suprafaţa pielii, permiţând operatorului să aleagă vena, evitând valvele sau bifurcaţiile.
Aparatul este recomandat pentru pacienţii cu pielea mai închisă, pentru copii, pentru cei supraponderali, cu vene greu vizibile.