După afişarea rezultatelor de la examenul de definitivat, 56 de cadre didactice au solicitat recorectarea lucrărilor, cele mai multe contestaţii fiind depuse de cei care au susţinut testarea pentru învăţământ primar.
Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, opt contestaţii s-au înregistrat la limba şi literatura română, şase la educaţie fizică, patru la limba engleză, trei la franceză, câte două la arte vizuale, construcţii, geografie, învăţământ preşcolar, matematică şipsihopedagogie specială şi câte una la disciplinele biologie, economie şi educaţie antreprenorială, educaţie muzicală, fizică, istorie, protecţia mediului, religie ortodoxă şi transporturi
Contestaţiile vor fi soluţionate, urmând ca la data de 18 august să fie afişate rezultatele finale la sediul Inspectoratului Şcolar Suceava şi la centrul de examen Colegiul Tehnic "Samuil Isopescu" Suceava.
La examenul de definitivat din acest an, 62,34% dintre candidaţi au obţinut peste 8, nota minimă de promovare a examenului, rezultat ce plasează Suceava sub media naţională de 66,25%.
Doi dintre cei peste 200 de profesori din judeţ care au susţinut, săptămâna trecută, examenul de definitivare în învăţământ, considerat cel mai greu din cariera didactică, au fost notaţi cu nota maximă.
Alina Andreea Andronic Ursu, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, a susţinut testarea la educaţie muzicală, teza fiind evaluată cu 10. Tot 10 a primit şi Ioana Luciana Pungă, de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, la disciplina fizică.
Obţinerea definitivatului este urmat de obţinerea gradelor didactice II şi I.