Parada cu făclii a cavalerilor şi domniţelor care participă la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, pe străzile Sucevei, s-a dovedit a fi un spectacol fascinant, cu mare priză la suceveni, care au venit cu mic, cu mare, în ciuda vremii potrivnice.
Cea mai mare paradă medievală din ţară, care dă startul evenimentelor din programul Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, a pornit din cartierul Obcini, de lângă Biserica „Sf. Mina”, coborând pe bulevardul Gavril Tudoraş - Corneliu Coposu, pentru a ajunge în Calea Obcinilor, de unde a parcurs cartierul George Enescu, pe bulevardul principal.
Semnalul de plecare s-a dat la ora 20.30, când a început să se însereze, pentru că cei aproape 300 de participanţi la paradă purtau torţe aprinse, acesta fiind unul dintre elementele care definesc acest inedit alai medieval, an de an.
Parada, întâmpinată de o mulţime de oameni la ieşirea din Obcini şi la intrarea în cartierul George Enescu, a urmat ritmul obişnuit chiar şi când ”baierele” cerului s-au deschis, lăsând să cadă o ploaie deasă, cu spume, ce i-a alungat pe spectatori.
Alaiul medieval a urmat traseul obişnuit, pestrada Universităţii, de unde a intrat pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, prin faţa Primăriei, iar de acolo pe bdul Ana Ipătescu. Ultima porţiune din traseul paradei nu a mai fost parcursă decât de cai şi călăreţi, restul participanţilor la alaiul medieval refugiindu-se de ploaia torenţială.