Consiliul Judeţean Suceava a organizat, duminică, un eveniment de amploare la redeschiderea Muzeului de Istorie din municipiul reşedinţă de judeţ şi la lansarea oficială a marelui program turistic „Hai în Bucovina”. Cele două evenimente au avut loc în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a venit, duminică la amiază, la Muzeul de Istorie împreună cu o delegaţie numeroasă formată din reprezentanţi ai regiunilor Schwaben - Germania, Cernăuţi - Ucraina, din Republica Moldova, precum şi oficialităţi şi personalităţi din România.
Astfel, la redeschiderea muzeului au fost prezenţi primarul Sucevei, Ion Lungu, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, secretarul de stat din Ministerul Culturii Alexandru Oprean, vicepreşedintele Academiei Române, Victor Spinei, preşedintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichard, guvernatorul regiunii Cernăuţi, Oleksandr Fisciuk, primarul din Cernăuţi, Oleksii Kaspurc, preşedintele Consiliului Regional din Cernăuţi, Ivan Muntean, primarul din Cricova, Republica Moldova, Valentin Guţan, reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, ai Autorităţii Electorale Permanente, ai Autorităţii Naţionale de Turism, directorii Muzeului Naţional de Istorie, Muzeului Ţăranului Român, din Bucureşti, Muzeului Naţional Brukenthal, precum şi primari şi reprezentanţi ai administraţiilor judeţene din mai multe zone ale ţării. Dintre parlamentarii suceveni, la evenimentul de ieri au participat deputaţii Ioan Balan, Dumitru Pardău, Sanda-Maria Ardeleanu, Radu Surugiu, Ghervazen Longher, şi senatorul Steliana Miron. Delegaţia a fost întâmpinată la muzeu de tineri îmbrăcaţi în ii populare şi au primit insigne şi trăistuţe cu numele programului şi îndemnul „Hai în Bucovina!”.
În deschiderea evenimentului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a ţinut să amintească faptul că redeschiderea expoziţiei permanente a Muzeului Bucovinei are loc după ce clădirea a fost modernizată, consolidată şi reabilitată printr-un proiect european de aproape 12 milioane de euro. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că în momentul de faţă Muzeul de Istorie este unul dintre cele mai moderne din ţară. El a arătat că după finalizarea lucrărilor, suprafaţa muzeului a crescut de la 3.100 de metri pătraţi la peste 7.300 de metri pătraţi, în incinta acestuia fiind prezentată istoria zonei din paleolitic şi până în perioada comunistă. De precizat că Muzeul de Istorie din Suceava este singurul din ţară care are în expoziţia permanentă o secţiune dedicată perioadei comuniste din România.