Tabăra Internațională a Meșterilor Populari de la Păltinoasa, pe care meșterul cioplitor Toader Ignătescu o organizează la casa sa de vacanță de pe malul pârâului Bucovăț, are o nouă identitate.
Poiana din jurul Casei Ignătescu, în care se desfășoară, în intervalul 7 – 16 iulie a.c., cea de-a XII-a ediție a taberei care reunește, ca și în anii anteriori, meșteri populari, artizani și artiști, a primit numele de „Poiana Dacilor”.
Așa cum ne-a spus amfitrionul taberei, meșterul cioplitor Toader Ignătescu, în „Poiana Dacilor”, portretului sculptural al lui Burebista (cioplit în piatră, cu câțiva ani în urmă, de sculptorul bucovinean Bolek Maierik) i se vor alătura, la sfârșitul acestei săptămâni, două portrete ale regelui dac Decebal, unul sculptat în lemn de meșterul basarabean Ștefan Ciumașu, celălalt dăltuit în gresie de Bolek Maierik, sculptorul cu origini polone din satul Pleșa.
Alături de Toader și Angela Ignătescu în „Poiana Dacilor” lucrează în acest an basarabenii Natalia Cangea, Ștefan, Anișoara și Galina Ciumașu, Vitalie și Galina Grumeza, meșterii Stan Dănuță (Zăicești, jud. Botoșani), Dan Horgan și Elena-Maria Cordun (Bârlad, jud. Vaslui), Bolek Maierik și Virgil Modovan (Mănăstirea Humorului), Ana Cazac (Gura Humorului), pictorii Florin Grosu și Liliana Liudmila Popa (Botoșani), Ema Pavăl (Suceava) și ucenica Felicia Drob (Păltinoasa).