Studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au participat, în perioada 26-28 iunie, la cea de a V-a ediţie a competiţiei naţionale Ecotrophelia România, de unde s-au întors cu premiul I. Această poziţie fruntaşă le dă dreptul sucevenilor să participe la concursul internațional de la Paris. Concursul a fost organizat sub egida Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară din România şi a Asociaţiei Platforma Tehnologică „Food For Life” şi s-a desfăşurat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
Competiţia are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător şi este deschisă tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.
Produsul „ForestROut – conserve de păstrăv tip pastă” prezentat de echipa formată din Loredana-Elena Sîrghie, Mariana-Violeta Bejinariu, Ecaterina-Flavia Iloaei, Ovidiu-Marian Apetrei, Alexandru-Iulian Buchi, Alexandru Buţerchi, coordonator conf. univ. ec. dr. ing. Adriana Dabija, a câştigat marele premiu, trofeul competiţiei Ecotrophelia şi dreptul de a reprezenta România la faza internaţională a competiţiei, ce va avea loc la Paris, în perioada 15-17 octombrie 2016.
Produsul „Pumple jelly – jeleu de dovleac” prezentat de echipa: Olga Benderschi, Ana Cimpoi, Maria Mădălina Irimia, coordonatori: conf. univ. dr. ing. Georgiana Codină şi conf. univ. dr. ing. Silvia Mironeasa, a obţinut un premiu special al juriului, oferit de firma SC Expertarom Food Ingredients SRL. Juriul naţional a fost compus din şase membri, specialişti în domeniul industriei alimentare de la diferite firme de profil, indicaţi de Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România ca fiind persoane competente şi independente.