Joi dimineaţă, în ajun de Sânziene, hramul Sucevei, va fi scoasă din biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, prilej cu care preoţii vor citi şi Acatistul Sfântului. Urmează două zile în care la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou sunt aşteptaţi pelerini din toate colţurile ţării. Fiecare pelerin, de aproape sau de departe, purtând în suflet câte o poveste de viaţă, unii dintre ei şi grele suferinţe trupeşti, îşi încearcă an de an credinţa, răbdarea şi puterea de a participa atât la slujba de priveghere care va fi oficiată astăzi, cât şi la procesiunea care va avea loc vineri, pe 24 iunie, pe străzile Sucevei.
Părintele Vartolomeu Chira, de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, ne-a spus că, la fel ca şi în ceilalţi ani, pelerinii sunt aşteptaţi să vină în număr cât mai mare la Suceava, să participe la toate slujbele oficiate la mănăstire. În acest an, a adăugat părintele Vartolomeu, este invitat şi aşteptat să participe la Sfânta Liturghie de vineri, 24 iunie, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Slujba va fi oficiată de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, la care se poate alătura şi invitatul zilei de 24 iunie, de Sânziene, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Cei doi arhiereivor oficia Sfânta Liturghie de vineri, 24 iunie, începând cu ora 9:00. Pe tot parcursul Liturghiei, credincioşii vor putea sta în continuare la rând pentru a ajunge la raclă şi pentru a se închina Sfântului Ioan cel Nou. După Sfânta Liturghie şi cuvintele de învăţătură ce vor fi rostite de preoţi, racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava va fi purtată pe braţe de câţiva preoţi şi călugări prin municipiul Suceava, în jurul orei 11:00, după cum este obiceiul străvechi de Sânziene. În acest timp, soborul de preoţi şi pelerinii care însoţesc racla se vor opri la bisericile aflate pe traseu (Biserica Sf. Înviere, Biserica Sf. Gheorghe - Mirăuţi, Biserica Sf. Dumitru, Biserica Sf. Nicolae, Catedrala Naşterea Domnului – de pe Mărăşeşti, Biserica Naşterea Maicii Domnului – de la Tribunal) şi înapoi la mănăstirea suceveană.