Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc şi-a sărbătorit, în perioada 17 – 19 iunie, Zilele Colegiului, la 109 ani de la înfiinţare, program din care nu au lipsit mai multe lansări de carte, momente artistice, dezbateri, la care au luat parte sute de elevi. După momentul deschiderii manifestării, în aula colegiului, oficiat de directoarea Colegiului Naţional “Dragoş Vodă”, prof. Dorina Carp, elevi, profesori, părinţi, foşti elevi şi invitaţi au marcat acest eveniment printr-o amplă paletă de acţiuni: sesiune de comunicări la secţiunile real - uman, prezentări de carte, lansarea revistelor colegiului, sărbătorirea Zilei Mediului, prin prezentarea proiectelor de mediu. La acţiunile de mediu au fost antrenaţi elevii coordonaţi de profesorii de la catedrele de ştiinţe, Adina Ciobanu, Daniela Zancu, Lăcrămioara Mişină, Mariana Ciubotariu. Tot în cadrul Zilelor Colegiului, elevii au prezentat proiecte la disciplinele socio-umane, au organizat un cenaclu literar, un spectacol folcloric, expoziţii de postere, machete, desene şi fotografii, expoziţie “Eco - Arta” de obiecte realizate din materiale reciclabile, “Eco-gala” costumelor realizate din materiale reciclabile, expoziţie de produse culinare tradiționale, competiţii sportive.
La Colegiul „Dragoş Vodă” a fost lansată joi, 16 iunie, cartea „Frânturi de gânduri în lumină” de Mirela Ungurean. Vineri, 17 iunie, a avut loc lansarea revistelor „Lyceum” şi ”Bucovina strămoşească.” Cu prilejul sărbătoririi, anul acesta, a 400 de ani de la nașterea marelui dramaturg englez William Shakespeare, elevi îndrumați de profesoarele Adelina Nistor, Alina Negură și Alina Hrițcu au prezentat un moment artistic. Elevii Iustina Horga, Mădălina Lupupopi și Marius Turda au prezentat proiectul „Hrana tradițională - valoare vitală și etnoculturală”, coordonat de prof. Dorina Ghidion, Angela Cărloanţă şi Anca Niga, proiect care a obţinut locul II la faza județeană a Concursului „Cultură şi Civilizație în România”.
Coordonați de prof. Angelica Cârloanță, consilier educativ, elevele Noemi Becica, Eliza Istrate, Larisa Popescu, Eliza Zai din clasa a X-a D s-au implicat în derularea proiectului antidrog, având ca scop prevenirea, combaterea, conștientizarea tinerilor în legătură cu riscul consumului de droguri și al fumatului.
Atât la Biblioteca Municipală, cât și la biblioteca liceului, elevii claselor a X-a A și a IX-a B au participat la o suită de activități dedicate comemorării lui Mihai Eminescu. Ziua Mediului s-a sărbătorit și anul acesta de către elevi şi profesori în aula colegiului. Membrii clubului de dezbateri au făcut retrospectiva activităţilor derulate în cursul anului. Nu puteau lipsi din programul Zilele Colegiului momentele artistice susţinute de elevii pasionați de folclor, Mădălina Lupupopi și Iustina Horga, soliști vocali apreciați și iubiți de colegi, și de instrumentiștii Cătălin Țaran, Ghiorghiță Burduhos și Răzvan Lazăr, coordonaţi de prof. Bogdan Faraon.