Pateul de păstrăv afumat Trutta Dux, produs la Valea Putnei de firma Quality Natural SRL, sub brandul Valeputna, a primit cel mai prestigios premiu din industria produselor Gourmet, şi anume Superior Taste Award cu două stele de Aur. Distincţia a fost acordată de International Taste & Quality Institute – iTQi, cu sediul în Bruxelles, juriul care a degustat produsele fiind compus din 260 de chefi și somelieri aleși din 15 asociaţii europene culinare. Potrivit directorului de vânzări al societăţii sucevene, Bobi Purda, Trutta Dux are în componenţă păstrăv afumat de o manieră unică, folosind lemn de fag, conuri de brad și boabe de ienupăr, păstrăv amestecat ulterior cu cremă de brânză Bio și un mix special de condimente. Afumarea păstrăvului se inspiră din metoda tradiţională de afumare veche de 200 de ani, metodă folosită iniţial în Valea Putnei și răspândită apoi în Obcinele Bucovinei.