Pentru a doua oară consecutiv, bucătarul sucevean Ovidiu Procopeţ s-a calificat marţi, 19 aprilie, la Iaşi, în finala concursului „Arena Bucătarilor”, ediţia a VIII-a. Suceveanul a intrat în elita bucătarilor profesionişti de pe locul I. Mulţumit de acest rezultat, Ovidiu Procopeţ ne-a reamintit că şi anul trecut s-a calificat în marea finală a competiţiei „Arena Bucătarilor”, concurs desfăşurat la Bucureşti, unde a obţinut locul IV şi un premiu ce a constat într-o sesiune de trei zile de training în Hamburg, la Academia de Gastronomie Unilever. “Am fost foarte încântat de participarea mea de anul trecut şi de experienţa trăită, aşa că m-am hotărât să particip şi anul acesta. La competiţia din 2016 au fost selectaţi opt semifinalişti, în urma jurizării din etapa preliminară, din aproximativ 40 înscrişi din toată zona Moldovei (judeţele Iaşi, Suceava, Neamţ, Bacău şi Botoşani). Din cei opt semifinalişti am făcut parte şi eu”, ne-a povestit Ovidiu Procopeţ. Cei mai buni bucătari au încântat juriul cu măiestria de care au dat dovadă în pregătirea reţetelor, dar şi cu cele mai ingenioase tehnici folosite. În fiecare an, tot mai mulţi bucătari profesionişti aleg să-şi măsoare forţele în „Arena Bucătarilor”.