Trei membri ai organizaţiei Institutul Bucovina - Suceava au participat, în perioada 28 martie - 4 aprilie, la activitatea de formare Erasmus Plus KA1 cu tema „Youth are talking about Career and Employment”, dedicată personalului care lucrează cu tinerii. Formarea a avut loc în localitatea Sorgun (Yozgat) din Turcia. Coordonatorii proiectului de mobilitate au fost membrii Asociaţiei SORGED - Turcia, o organizaţie cu multă experienţă în domeniu, având la activ coordonarea a opt proiecte europene numai în ultimii trei ani. La curs s-au reunit 42 de participanţi din 12 organizaţii (din Polonia, Estonia, Lituania, Ungaria, Italia, Spania, Grecia, Bulgaria, Macedonia, România, Cehia şi ţara gazdă - Turcia).
Din partea Institutului Bucovina au participat: profesor Violeta Iacentiuc, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, profesor Manuela Grosu, Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava şi profesor Dana Ţibu, Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava. Scopul acestui proiect a constat în îmbunătăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor formatorilor cu privire la piaţa muncii şi la problema europeană comună a şomajului. Pe parcursul activităţii de formare s-a urmărit furnizarea de servicii de consiliere despre profesii, muncă şi carieră, în scopul facilitării tranziţiei tinerilor de pe băncile şcolii pe piaţa muncii.
De asemenea, s-au avut în vedere şi problemele economice, sociale şi chiar psihologice pe care le pot avea tinerii care nu îşi pot găsi un loc de muncă. Cursul de formare a fost condus în mod profesionist de doi tineri formatori ai Agenţiei Naţionale din Turcia, asigurându-se un proces de învăţare non-formală de calitate, centrat pe obiectivele proiectului. Astfel metodele şi strategiile de lucru s-au concretizat în multe ateliere, discuţii în grup, brainstorming, jocuri de rol, studii de caz, exemple de bune practici oferite de fiecare ţară participantă, seminarii, conferinţe, întâlniri cu factorii de decizie - vizite la municipalitatea din Sorgun şi Universitatea din Yozgat. În timpul formării a avut loc un adevărat schimb de experienţă, din fiecare workshop având de învăţat metode noi şi bune practici pentru a ajuta tinerii în alegerea unei cariere, în dezvoltarea profesională, în a-şi găsi un loc de muncă. Competenţele asimilate au fost recunoscute prin certificate Youthpass.