Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 feb 2016 - Anul XXI, nr. 36 (6149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiectul „10 pentru folclor”, la Căminul Cultural din Moara

Duminică, 14 Februarie 2016 (14:24:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Proiectul „10 pentru folclor”, organizat în perioada 8-13 februarie, s-a încheiat sâmbătă, la Căminul Cultural din Moara, cu un spectacol de cântece şi jocuri populare care a animat zecile de spectatori care au ales să-şi petreacă mai bine de două ore în compania unor artişti profesionişti. În aşteptarea artiştilor profesionişti care să le vorbească despre folclor, despre instrumente muzicale, care să le ofere bucuria unui spectacol de calitate, publicul din Moara a aplaudat evoluţia Grupului folcloric „Dor” din localitate, coordonat de inimosul profesor Constantin Irimia. Ţinuta micilor artişti, costumele populare pe care le-au purtat, bucuria cu care au cântat şi jucat, naturaleţea mişcărilor coregrafice, toate aceste elemente i-au cucerit pe localnici, care au aplaudat frenetic evoluţia elevilor.În sala Căminului Cultural din Moara s-au aflau mulţi copii şi tineri, părinţi, profesori, pentru că scopul proiectului „10 pentru folclor” este introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din judeţul Suceava. De aceea, au fost organizate întâlniri între susţinătorii introducerii folclorului în şcoli, ca obiect opţional, şi elevi, profesori, părinţi în localităţile Suceava, Bosanci, Berchişeşti, Dolhasca, Mănăstirea Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Dărmăneşti, Satu Mare, Mălini şi Moara. Întâlnirea de sâmbătă, de la Căminul Cultural din Moara, a fost cu atât mai importantă cu cât în sală s-au aflat şi primarii sau viceprimarii localităţilor care au susţinut proiectul „10 pentru folclor”. Unii dintre ei au spus că sunt iubitori de folclor şi că îşi doresc ca folclorul să fie introdus ca obiect de studiu opţional în şcolile din judeţul Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „10 pentru folclor”, la Căminul Cultural din Moara.
 Vizualizări articol: 2774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „10 pentru folclor”, la Căminul Cultural din Moara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pripite cu mere Se fac repede, sunt gustoase și se păstrează moi, ușor umede, câteva zile chiar. Gustul este puțin diferit de cel al clasicelor gogoși dospite iar întreaga operațiune de preparare durează mai puțin de o oră.Avem nevoie de:2 ouă, un pahar... Citeşte