Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2016 - Anul XXI, nr. 31 (6144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiectul „10 pentru folclor” a debutat la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Suceava

Luni, 8 Februarie 2016 (15:07:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Proiectul „10 pentru folclor”, care are ca scop introducerea folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din judeţul Suceava, a debutat luni la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Suceava, în prezenţa unui public numeros. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de sport a unităţii de învăţământ, unde au răspuns invitaţiei copii, profesori, dar şi părinţi. Cei „10 pentru folclor”, Leonard Zamă (poli-instrumentist), Costinel Leonte (maestru coregraf), Constantin Mândrişteanu (instrumentist), Angelica Flutur (interpret de muzică populară), Alexandru Brădăţan (interpret de muzică populară), Viorel Varvaroi (directorul Centrului Cultural Bucovina), Loredana Ceică (inspector şcolar), Giani Leonte (preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ - Suceava) şi Mihaela Bârsan, realizator emisiuni folclorice şi moderatoarea evenimentului, au pledat în faţa publicului în favoarea introducerii folclorului ca obiect de studiu opţional în şcolile din judeţul Suceava prin discursuri, piese folclorice vocale şi instrumentale. Printre cei „10 pentru folclor” se numără şi George Sârbu (dirijor şi folclorist), dar problemele de sănătate nu i-au permis să fie prezent la deschiderea proiectului. Maestrul Sârbu a fost reprezentat de fiica lui, profesoara Oana Sârbu-Botezat, coordonatoarea Ansamblului de copii şi tineri „Balada Bucovinei”. Proiectul „10 pentru folclor” se va derula, în perioada 8-13 februarie, în municipiile Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, oraşul Dolhasca şi comunele Bosanci, Berchişeşti, Mănăstirea Humorului, Moara, Mălini, Satu Mare şi Dărmăneşti. La fiecare întâlnire, artiştii vor susţine, la fiecare întâlnire din cele zece localităţi alese, şi câte un spectacol folcloric în faţa publicului. Proiectul “10 pentru folclor” este organizat de Televiziunea Intermedia şi Alianţa Sindicatelor din Învăţământ - Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, primăriile şi şcolile din localităţile în care se vor organiza primele zece întâlniri.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „10 pentru folclor” a debutat la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Suceava.
 Vizualizări articol: 2183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiectul „10 pentru folclor” a debutat la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu smântână, la cuptor (reţetă rapidă) Este o mâncare delicioasă, care se face în mai puţin de o oră şi pe care o poate reuşi orice începător. Trebuie servită însă imediat, caldă, pentru că nu mai este la fel de gustoasă după ce s-a răcit şi nu poate fi... Citeşte