Argint pentru îngheţata cu topinambur creată de studente ale USV
Marţi, 21 Octombrie 2014 (12:59:46)de Adelina TALPALARIU
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)Un echipaj de studente din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a câştigat medalia de argint a concursului internaţional eco-inovativ „Ecotrophelia”, ce a avut loc la Paris, în perioada 19-20 octombrie. „TopIce” sau îngheţata cu topinambur, cătină şi lapte din sâmburi de caisă este produsul cu care Ionela Nechifor, Simona Sticleţ, Ionica Verniceanu şi Anca Sidor au reprezentat România la faza internaţională a „Ecotropheliei”, concurs cunoscut drept Champions League-ul produselor alimentare inovative. Efortul studentelor de la USV a fost răsplătit cu 4.000 de euro. Echipa tinerelor a fost coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija şi conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu, de la Facultatea de Inginerie Alimentară. Juriul concursului „Ecotrophelia” a fost convins de calităţile nutritive, sustenabilitatea şi potenţialul comercial al îngheţatei create de studentele de la USV. În competiţia internaţională de la Paris au fost echipe de studenţi din 16 de ţări. Echipa României a fost devansată de echipa ţării gazdă, medalia de bronz revenind echipei din Grecia. „Ecotrophelia” are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător.
Vizualizări articol: 2662 | | Notează articolul: | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi Argint pentru îngheţata cu topinambur creată de studente ale USV5.053
|
|
Comentarii
Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.