„Fursecuri fragede cu făină de linte, seminţe de pin şi merişor”, „Pâine cu telemea şi mărar” şi „Ruladă Anuţa” sunt trei creaţii alimentare inovative pentru care studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) au fost recompensaţi cu Premiul pentru cel mai bun produs al anului 2014, la Simpozionul anual al Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România.
Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul expoziţiei internaţionale Expo GastroPan, în Braşov Business Park, la concursul organizat fiind înscrise produse ale studenţilor şi de la alte facultăţi cu profil de inginerie alimentară din ţară.
Din echipa care a creat „Fursecuri fragede cu făină de linte, seminţe de pin şi merişor” fac parte masteranzii Cristian Aurel Hatnean şi Ionela Nechifor (coordonator ştiinţific - conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu).
„Pâine cu telemea şi mărar” aparţine echipei formate din masteranzii Ionela Nechifor, Cristian Aurel Hatnean şi Tatiana Gherasimciuc (coordonator ştiinţific - conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija).
Rulada „Anuţa” aparţine studenţilor Antonia-Andreea Butnariu, Elena-Petronela Butnariu (coordonator ştiinţific - conf. univ. dr. ing. Ioan Gontariu).