Deputatul PSD Ovidiu Iane a iniţiat un proiect adresat copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate
Vineri, 21 Februarie 2014 (16:35:28)de Dan COMAN
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)Proiectul educaţional iniţiat de deputatul PSD de Suceava Ovidiu Iane va debuta sâmbătă, la Hanul Voievozilor din comuna Horodnic de Sus, cu o conferinţă intitulată „Educaţie prin egalitate”. Ovidiu Iane a precizat că proiectul este adresat copiilor aflaţi în situaţii de risc din cauză că au părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi se va desfăşura în perioada 2014-2016 în cele 14 localităţi ale Colegiului 7 pentru Camera Deputaţilor. El a mai spus că proiectul are în vedere desfăşurarea de programe şi seminarii educative şi terapeutice în spaţiul imediat al copilului, seminarii specializate dedicate copiilor, părinţilor, bunicilor, tutorilor şi educatorilor, asistenţilor sociali şi consilierilor psihopedagogiDeputatul PSD a explicat că prin acest proiect se are în vedere implicarea a minim 150 de copii cu vârste între 3 şi 15 ani, din care 20 de copii romi. Toate activitățile din cadrul acestui proiect sunt coordonate şi organizate de către Centrul Vocaţional pentru dezvoltare armonioasă „Happy Minds” din Bucureşti, prin psihologul Yolanda Cretescu.
Vizualizări articol: 1561 | | Notează articolul: | Nota curentă: 4.0 din 1 vot Deputatul PSD Ovidiu Iane a iniţiat un proiect adresat copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate4.051
|
|
Comentarii
Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.
(22 feb 2014, 11:00:47
Senatul a adoptat, in calitate de prima Camera sesizata, o initiativa legislativa initiata de un grup de parlamentari PSD, PNL, PC si UNPR, printre care Elena Federovici, Gabriela Firea, Nicolae Banicioiu, Eugen Bejinariu, Ana Birchall, Liviu Ciuca, Petre Daea, Alina Gorghiu, Liviu Harbuz, Ovidiu Iane, Rodica Nassar, Cosmin Necula, Nini Sapunaru si Viorel Stefan.
Potrivit proiectului, prin care va fi abrogata Legea voluntariatului adoptata in anul 2001, voluntarii vor putea primi din partea organizatiei gazda un certificat de recunoastere a competentelor dobandite prin voluntariat.
Initiatorii precizeaza, in expunerea de motive la propunerea legislativa, ca, potrivit ultimului Eurobarometru, din 2010, Romania are aproximativ 4,4 milioane de voluntari, respectiv 20 la suta din populatia tarii, avand una dintre cele mai scazute medii de implicare in comunitate din Europa.