Pe parcursul anului 2013, cele mai grave situaţii de urgenţă au fost produse de inundaţiile din perioada mai - iunie, precum şi de incendiile produse la fondul forestier (10 incendii cu afectarea a 85 ha), cele de mirişti şi de vegetaţie uscată (37 incendii cu afectarea a 40 ha), după cum se precizează în Raportul de activitate al Prefecturii Suceava pentru anul care a trecut. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava s-a implicat în găsirea soluţiilor cele mai bune pentru înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse, făcând posibilă reducerea efectelor acestora, iar comunităţile locale au fost sprijinite activ, inclusiv prin acordarea de ajutoare umanitare (inundaţii în luna mai în oraşul Liteni).
În cursul anului 2013, CJSU Suceava a fost convocat în 13 şedinţe.
O atenţie deosebită s-a acordat măsurilor preventive de înştiinţare şi de alarmare, în acest sens, pe parcursul anului au fost primite 175 avertizări meteo-hidrologice COD GALBEN şi 7 avertizări meteo-hidrologice COD PORTOCALIU, fiind avertizate primăriile din judeţ prin 182 circulare şi SMS - uri cu privire la iminenţa producerii unor fenomene meteorologice periculoase. În timpul perioadelor de avertizare/atenţionare, la sediile primăriilor s-a instituit şi s-a verificat asigurarea permanenţei, fiind luate măsuri pentru avertizarea populaţiei, instituţiilor publice şi agenţilor economici.
Pentru evaluarea pagubelor produse de fenomene hidrometeorologice periculoase, au fost constituite 68 de comisii mixte de evaluare, care au desfăşurat activităţi în 119 localităţi de pe teritoriul judeţului Suceava.
Bilanţul pagubelorevaluate este următorul: au fost afectate 34 de locuinţe, 1,65 km de drumuri naţionale, 57,7 km de drumuri judeţene, 236,21 km de drumuri comunale, 124,45 km de străzi urbane, 161 de poduri, podeţe şi punţi, 3.909,78 ha de teren agricol, păşuni şi fâneţe etc.
Valoarea totală a pagubelor produse de fenomene hidrometeorologice periculoase se ridică la 41.378.779 lei.