Pensiunile din Suceviţa la care au fost cazaţi cei 20 de turişti cu toxiinfecţie alimentară au fost închise. Măsura a fost luată joi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a dispus suspendarea activităţii pentru o perioadă de şase luni. Pensiunile nu mai au voie să funcţioneze din cauză că apa pe care o utilizează nu este potabilă, a arătat dr. Ludovic Abiţei, directorul DSP Suceava.
El a explicat că, potrivit legislaţiei în domeniu, decizia de închidere se aplică pentru o durată de şase luni, timp în care administratorii pensiunilor trebuie să dezinfecteze sursa proprie de alimentare cu apă, un puţ forat şi o fântână din curte, şi să monitorizeze periodic, prin analize de laborator, calitatea apei.
„Apa care alimentează cele două pensiuni este contaminată cu bacili coliformi ce pot provoca boli infecţioase. Faptul că apa este necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic este mai grav decât un borş stricat, pentru că apa este folosită inclusiv la prepararea hranei şi este consumată de cei mai mulţi dintre turişti”, a spus dr. Ludovic Abiţei.