Apa de la grupul de pensiuni Dagida din Suceviţa la care au fost cazaţi turiştii ajunşi sâmbătă la spitalul din Rădăuţi cu toxiinfecţie alimentară este contaminată cu bacterii ce pot cauza boli infecţioase. Pentru a preveni extinderea îmbolnăvirilor şi în rândul altor clienţi, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi cei ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au luat ieri în calcul varianta închiderii complexului turistic până la finalizarea cercetărilor demarate în acest caz. O decizie în acest sens va fi luată însă de-abia în zilele următoare, când vor fi gata şi testele efectuate pe probele din mâncarea servită turiştilor, urmând ca până atunci administratorii grupului de pensiuni să dezinfecteze sursa de apă şi să verifice regulat calitatea acesteia. Între timp, autorităţile sanitare au aplicat şi primele sancţiuni, o amendă de 5.000 de lei pentru lipsa analizelor medicale la zi în rândul personalului angajat la complexul turistic şi una de 1.000 de lei pentru neefectuarea de către salariaţi a cursurilor de igienă, aşa cum cere legea.