La Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene a avut loc, săptămâna trecută, o acţiune culturală organizata de clasa I C de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, acţiune care face parte din proiectul „Ștafeta tradiţiilor bucovinene”, ce se va desfăşura pe o perioadă de patru ani. Proiectul a fost implementat de învățătoarea Cristina Rotaru, de la Școala „Ion Creangă”.
Elevii clasei I C, împreună cu învățătoarea Cristina Rotaru, s-au prezentat la Centrul pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene cu o expoziţie de pictură, exponatele fiind lucrate de cei mici. Temele alese de micii pictori au fost legate de obiceiurile, tradiţiile şi frumuseţile Bucovinei. Expoziţia s-a numit „Tradiţii din Bucovina”. Toţi copilaşii au fost îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional. Ei au fost însoţiţi, susţinuţi şi aplaudaţi de părinţi.
Preotul Mihai Cobziuc, de la Parohia Sf. Ilie - Dărmăneşti II, tatăl unuia dintre „pictori”, ne-a spus că „micii păstrători ai tradiţiilor au răscolit lada de zestre a bunicilor, scoţând la iveală nestemate straie, cu motive reprezentând diferite zone ale Bucovinei. Momentul a fost încununat de interpretarea a două cântece populare autentice: <Bucovină, mândră floare> şi <Cântă cucu, bată-l vină>”.
La sfârşitul acţiunii culturale, şcolarii au primit diplome şi medalii pentru strădania lor de peste an. „Noi, părinţii, îi mulţumim învăţătoarei Cristina Rotaru, pentru efortul ei de a atrage copiii în astfel de acţiuni deosebite. Odată implicaţi, copiii vor iubi şi portul, cultura, tradiţia şi credinţa, care sunt unice în această zonă binecuvântată de Dumnezeu”, a completat preotul Cobziuc.
Acţiunea a avut loc cu sprijinul Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, al Primăriei Suceava, al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, dar şi al părinţilor.