Compania românească Adrem Invest lansează la Suceava a doua ediţie a programului de responsabilitate socială „Şcoala de inovaţie”. Potrivit reprezentanţilor din conducerea Adrem Invest, acest program de educaţie are ca obiectiv realizarea transferului de cultură inovativă către liceenii din regiunile în care această companie îşi desfăşoară activitatea.
Ediţia de anul acesta a „Şcolii de inovaţie” este lansată într-o formulă extinsă, atât la nivelul liceelor incluse în program, cât şi la nivelul activităţilor desfăşurate pentru elevi. „Reacţiile pozitive şi entuziasmul elevilor care au participat la cursurile “Şcolii de inovaţie” în anul 2012 ne-au încurajat să continuăm proiectul şi să creştem numărul oraşelor incluse în program. Este important pentru noi să contribuim la creşterea comunităţilor în care suntem prezenţi şi ne bucurăm că această acţiune educativă a fost bine primită de către cei implicaţi. Am plecat de la ideea ca transferul de cultură inovativă către tânăra generaţie este unul din cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru dezvoltarea comunităţilor. Ne dorim astfel să contribuim la formarea tinerilor ce mai târziu vor deveni agenţi ai schimbării” a declarat vicepreşedintele Adrem Invest, Corneliu Bodea.
El a arătat că programul include o competiţie de proiecte şi o tabără educativă pentru cei mai inovativi liceeni, urmând ca, la sfârşitul acesteia, Adrem Invest să premieze cele mai bune proiecte. La ediţia de anul acesta premiile vor fi următoarele: locul 1 – o finanţare de 5 000 de euro pentru realizarea proiectului şi două telefoane iPhone 5, locul 2 – două tablete iPad şi locul 3 – două tablete mini iPad. În prima etapă a programului, desfăşurată în perioada 1 iunie – 7 iulie, elevii sunt invitaţi, în echipe de câte două persoane, să îşi înscrie ideea proiectului lor inovativ ce poate schimba sau aduce o îmbunătăţire în diverse domenii. Proiectele care strâng un număr de cel puţin 50 de voturi vor fi jurizate, urmând să fie selectat cel mai creativ şi mai relevant proiect din fiecare oraş. Echipele câştigătoare participă la Tabăra Şcolii de Inovaţie, desfăşurată în luna august a.c., unde vor experimenta inovaţia prin activităţi creative, sportive şi educaţionale, în domenii precum artă, mediu, sport sau tehnologie. La finalul taberei, elevii îşi vor prezenta proiectele, iar apoi vor fi desemnaţi câştigătorii.