Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava va intesifica verificările în perioada sărbătorilor pascale, şeful acestei instituţii, Vasile Latiş anunţînd că vor fi controlate toate produsele comercializate pe piaţă în peroada postului, precum şi o gamă largă de produse alimentare, nealimentare şi servicii turistice. Vasile Latiş a declarat că va fi verificată valabilitatea ouălor, modul de etichetare şi depozitare a acestora, valabilitatea vopselelor pentru ouă, precum şi produsele de post comercializate, respectiv pateurile vegetale, produsele din soia, margarină, peşte şi produse din peşte, produsele de patiserie, fructele şi legumele, precum şi produsele din carne.
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor vor verifica şi unităţile de cazare turistică din judeţul Suceava, respectiv serviciile minime puse la dispoziţia consumatorilor, în funcţie de clasificarea fiecăreia, precum şi pachetele turistice oferite.
Vasile Latiş a mai arătat că aceste controale vor fi efectuate şi la cei care comercializează carne tranşată, în special de miel, porc sau vită, comisarii urmând să verifice inclusiv dacă organele interne ale animalelor sacrificate sunt depozitate corespunzător şi au înscrisă data durabilităţii minime. El a mai spus că în această perioadă se vor intensifica verificările şi la unităţile de alimentaţie publică.