Proiectul “Paştele în Bucovina” de anul acesta nu mai include şi aducerea Luminii Sfinte de la ierusalim. Consiliul Judeţean a publicat recent programul ediţiei de anul acesta a proiectului „Paştele în Bucovina”, care a început cu Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti, şi se va termina în data de 8 mai, cu un concert pascal, „Lumina învierii”, care va avea loc la Liceul tehnologic din Vicovu de Sus. Remintim că începând din anul 2009, sucevenii au luat în noaptea de înviere Lumina Sfântă adusă de la Sfântul Mormânt din Ierusalim, din delegaţia care a mers în fiecare an în Israel făcând parte fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.
Revenind la programul de anul acesta a proiectului „Paştele în Bucovina”, în fiecare zi de joi a Postului Mare, de la ora 18:00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni” vor fi organizate conferinţe pe teme religioase.
În Suceava, la Muzeul de Istorie va fi vernisată în data de 18 aprilie expoziţia de pictură „Scene şi personaje din Vechiul Testament”, iar din data de 28 aprilie a.c., la Muzeul de Ştiinţele Naturii se va deschide „Târgul de Paşte”. De asemenea, tot de pe 28 aprilie a.c., în centrul Sucevei va fi deschis Târgul „Produs în Bucovina”. În aceeaşi zi, de la ora 19:30, în Biserica Romano – Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” va avea loc un concert pascal susţinut de Grigore Leşe.
Şi anul acesta, turiştii care vizitează judeţul Suceava au la dipoziţie patru rute turistice, intitulate „Drumul ouălor încondeiate”, iar cei cazaţi în unităţile de primire turistică din judeţul Suceava vor avea parte în data de sâmbătă, 4 mai, de tradiţii şi obiceiuri în Ajun de Paşte. Din programul proiectului „Paştele în Bucovina” se mai pot aminti concursul de ciocnit ouă, care va avea loc la Suceviţa, duminică, 5 mai, de la ora 14:00, precum şi expoziţia de coşuri pascale şi gastronomie, organizată în aceeaşi zi, de la ora 12:00, în comuna Dorna Candrenilor.