Cele peste 160 de tone de ciment lăsate de izbelişte de mai mulţi ani în curtea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi au stârnit conflictul în cadrul USL Suceava. În şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean Suceava, şeful acestei instituţii, preşedintele PSD Suceava Cătălin Nechifor, a anunţat că Ministerul Afacerilor Interne a trimis o adresă prin care se solicită ridicarea unei cantităţi de 160.500 de kilograme de ciment aflat în custodia Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi. În adresă se preciza că cimentul este degradat şi blochează spaţiul de parcare destinat tehnicii Poliţiei de Frontieră. Nechifor a calificat această situaţie ca fiind una gravă, precizând că a solicitat constituirea unei comisii care să analizeze această problemă. De precizat că această comisie este condusă de vicepreşedintele PNL al CJ Suceava, Ilie Niţă.
Anunţul făcut de Cătălin Nechifor se pare că nu i-a fost pe plac liderului PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, având în vedere că în 2008 acesta a ocupat funcţia de prefect al judeţului, existând zvonuri că împărţirea acestui ciment pentru localităţile afectate de inundaţiile din acel an ar fi fost sarcina sa.
Făcând referire la cimentul rămas la Rădăuţi, Băişanu a precizat că de starea în care aceste materiale de construcţie se află în momentul de faţă se fac vinovaţi trei primari aflaţi în funcţie în anul 2008, cei din Arbore, Cacica şi Bălcăuţi.
Revenind la anunţul făcut de Cătălin Nechifor legat de această problemă, Alexandru Băişanu a spus că declaraţia acestuia a fost una pripită. „Pentru că domnul Cătălin Nechifor avea două posibilităţi să arunce în presă chestiunea aceasta. Una ca să demonstreze că domnul Alexandru Băişanu e nepriceput şi să-l pună la punct, şi asta nu ar fi o chestiune gravă. A doua ar fi că nu cunoaşte administraţie publică. Ori e prima variantă, ori e vorba de incompetenţă. Ori e vorba de incompetenţă. Prima cu atacul e simplă pentru mine. Sunt sătul. M-am bătut cu Flutur, cu ăla, cu ăla. Dacă nu e asta, e mai grav. Ar fi trebuit să ştie că nimeni din CJ Suceava nu avea dreptul să se ocupe de chestiunea asta. Era o problemă strict de competenţa Prefecturii. Consiliul Judeţean nu are nici o atribuţie în acest sens. Am văzut că din cadrul CJ Suceava s-a făcut o comisie care să verifice problema. Ori CJ Suceava nu are nici o atribuţie, şi şi-a încălcat atribuţiile total trimiţând o comisie într-o unitate militară care nu se află în subordinea administraţiei judeţene”, a spus Băişanu.