Astăzi, la Instituţia Prefectului judeţului Suceava, s-a desfăşurat întâlnirea Comisiei judeţene pentru acordarea de produse lactate şi de panificaţie elevilor din clasele I – VIII din învăţământul de stat şi privat precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore. Comisia este alcătuită din: prefectul judeţului Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean, inspectorul şcolar general, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, directorul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Discuţiile s-au axat pe monitorizarea desfăşurării Programul Naţional Cornul şi Laptele, fiind identificate două tipuri de probleme în ceea ce priveşte modul de producţie, de respectare a standardelor de calitate şi depozitarea produselor incluse în program. Direcţia de Sănătate Publică a efectuat în cursul anului trecut un număr de 393 de controale privind buna desfăşurare a acestui program naţional.
„Am identificat o serie de aspecte unde am vrea să aducem îmbunătăţiri: la producători în ceea ce priveşte ambalarea şi respectarea standardelor prevăzute în actul normativ care reglementează acest program naţional şi la unităţile şcolare în ceea ce priveşte spaţiile de depozitare al produselor. O comisie mixtă va verifica aceste aspecte pentru a se putea remedia unele deficienţe care intervin în derularea Programul Naţional „Cornul şi Laptele””, a precizat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava
Programul Naţional „Cornul şi Laptele” se derulează în judeţul Suceava în 821 unităţi şcolare, de această oportunitate beneficiind 16.863 preşcolari, 35.585 elevi din ciclul primar şi 32.359 elevi din ciclul gimnazial, din unităţile de învăţământ de stat şi particular acreditat.