Aproape trei sute de kilograme de pulpe de pui alterate, care urmau să ajungă pe mesele bolnavilor de la Spitalul Judeţean Suceava, au fost oprite de la consum luni dimineaţă, în urma unei acţiuni a inspectorilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, care au efectuat un control în urma sesizării venite de la personalul unităţii spitaliceşti.
Doctorul Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava, a declarat că „luni dimineaţă, în jurul orei 9.00, am fost anunţaţi că firma din Bacău cu care spitalul are contract a adus carne cu un miros neplăcut, care pare a fi alterată. Ne-am deplasat la faţa locului şi am constatat că sesizarea se confirmă, ba, mai mult, am găsit mai multe nereguli”.
La faţa locului, echipa de control a sanitar-veterinarilor, condusă de directorul Petrea Dulgheru şi de doctorul Vasile Semeniuc, şeful Serviciului de Inspecţie şi Control, a identificat o cantitate de 290,5 kilograme de pulpe de pui dezosate, ce urma să fie livrată către Spitalul Judeţean de către firma SC Miralex SRL Bacău.
( 9 apr 2012, 19:31:32