Cea de-a treia ediţie a Târgului „Produs în Bucovina” s-a deschis în cursul zilei de vineri în parcarea Iulius Mall Suceava. Oferta de produse tradiţionale din judeţul Suceava este prezentată de 35 de producători şi procesatori de carne şi lapte, la care se adaugă şi 30 de meşteri populari. La standurile firmelor prezente, sucevenii au la dispoziţie o ofertă extrem de variată de produse, tot felul de preparate din carne şi din lapte, peşte, miere de albine, legume şi fructe, dulceaţă, produse naturiste, miere de albine, dulciuri, prăjituri şi must.
În cadrul târgului au fost amenajate şi mai multe stâne, acolo unde sucevenii vor putea gusta din caşul, brânza şi balmoşul făcute de ciobani. De asemenea, în cadrul târgului, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Plaiul Bucovinei” au organizat şi o expoziţie de animale. La stâna amenajată de această asociaţie, sucevenii pot veni să se delecteze cu viţel la proţap, miel la ceaun şi balmoş. Târgul va fi deschis până duminică, 23 octombrie a.c.
La deschiderea târgului a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta cumpărând un sac de mere. În timp ce vizita standurile, unul dintre expozanţi i-a oferit şefului administraţiei judeţene un buchet de busuioc.
Flutur i-a îndemnat pe suceveni să viziteze Târgul „Produs în Bucovina” şi să cumpere produsele expuse.
El a subliniat că, din punctul său de vedere, consumul de produse autohtone trebuie să fie o datorie pentru suceveni, astfel încât producătorii şi procesatorii suceveni să poată să-şi comercializeze mai uşor produsele.
Şeful administraţiei judeţene a mai spus că în momentul de faţă este necesară o ofensivă mai puternică pentru vânzarea cartofilor, în condiţiile în care producţia de anul acesta a depăşit toate aşteptările. „Dacă vor să se asocieze cei care produc cartofi, să o facă, pentru că vor vinde mai bine. Este în interesul lor, pentru că numai asociaţi vor intra pe piaţă. Din păcate, marile magazine vând în continuare produse din import. Şi singura soluţie pentru producători este de a se asocia, pentru că dacă sunt dezbinaţi nu vor putea intra uşor pe piaţă. Din acest motiv trebuie să facem aceste evenimente de promovare şi eu sper ca în următorii ani, Suceava să fie şi un oraş comercial care să vândă produse româneşti, şi nu cârnaţ din Franţa sau din Polonia sau din altă parte”, a declarat Flutur.