Din această lună, E.ON Energie România a implementat un nou format al facturii de gaze naturale. Noul format al facturii de gaze naturale permite o identificare mai clară a consumului de gaze naturale facturat în primele două luni, în baza estimării sau autocitirii. Pe factura de regularizare, după cum au explicat reprezentanţii E.ON, care se emite o dată la trei luni, va apărea totalul facturii ca diferenţă între consumul realizat efectiv şi consumurile estimate/consumurile rezultate din autocitire care au fost facturate.
Sumele facturate în cele două luni anterioare vor fi evidenţiate pe factura de regularizare cu minus. Facturarea consumului de gaze naturale se realizează lunar în baza opţiunii formulate de către client în contractul de furnizare a gazelor naturale. Citirea indexului contorului de către personalul specializat se realizează o dată la trei luni pentru toţi clienţii, indiferent de opţiunea exprimată.
„Optimizarea modului de reprezentare a informaţiilor cuprinse în factura de gaze naturale are ca scop o mai bună înţelegere a sistemului actual de facturare, efectuat în baza consumului estimat sau transmis prin autocitire şi a citirii trimestriale a contorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al E.ON, Sorin Munteanu.
O altă optimizare a modului de reprezentare a datelor pe factura de gaze naturale se referă la indexul contorului de gaze naturale, menţionat în funcţie de tipul facturii: estimare, autocitire sau regularizare. E.ON Energie România speră că noul format optimizat al facturii de gaze naturale, care conţine o serie de elemente edificatoare, facilitează înţelegerea modului de facturare a consumului de gaze naturale.